Wednesday, April 4, 2007

Deelname aan een klankbordgroep van het Actuariëel Instituut

Het Actuariëel Instituut verzorgt de opleiding van nederlandse actuarissen. Sedert 1996 ben ik voor het AI voorzitter van de vakgroep Informatica. Het AI was destijds vooruitstrevend om informatica als apart vak een plaats te geven in de opleiding.
O.a. Nederland en Duitsland hebben een sterke beroepsgroep van actuarissen. Zij zetten zich in voor de ontwikkeling van de beroepsgroep in Oost Europa, waar de laatste jaren een groeiende behoefte is aan scholing.

Europees en wereldwijd wordt door actuarissen overlegd, hoe het beroep op een vergelijkbaar en goed niveau kan worden gebracht en gehouden. Ron Hersmis, de nederlandse vertegenwoordiger in deze overleggen, heeft een klankbordgroep geformeerd om hem bij de werkzaamheden te ondersteunen. Ook de vakgroepvoorzitters van het AI, zoals ondergetekende, heeft hij voor deze klankbordgroep uitgenodigd.
Na een eerste bijeenkomst in Woerden op 15 maart 2007 zal de meeste informatie-uitwisseling verlopen via een gemeenschappelijk teamspace op internet.