Saturday, September 13, 2008

Een markt voor seniors (3)

Na onze eerste verkenningen (zie postings van 1/9/08 en 21/6/08) kwamen we als initiatiefnemers van OGG Seniors bijeen op één van de vestigingen van de Oude Gracht Groep, namelijk op de Joris van den Berghweg in Amsterdam. Daar is een bedrijvengebouw gehuisvest in een oud munitiedepot. (Voor andere gelegenheden was ik ooit in de oude Caballerofabriek in Den Haag en in een oude fabriek aan het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht, industriële monumenten die zijn omgevormd tot kantoren. Stimulerende omgevingen, waarin jonge, kleine ondernemingen gezamenlijk kantooruimte hebben in oude rustieke gebouwen.)

We spraken over de contouren van een businessplan, maar het was vooral een grote stap vooruit, dat we de toekomstige activiteiten kunnen inbedden in een aantal bestaande activiteiten van de Oude Gracht Groep. Voor een groepje Seniors is het onmogelijk om alle benodigde activiteiten zelfstandig te realiseren. In de nu getekende contekst (zie bijgaande illustratie) kunnen zij zich concentreren op hun kerncompetentie: het aanbieden van gelouterde ervaring als manager.




Volgens mij biedt deze inbedding de mogelijkheid om minder tijd te besteden aan naar binnen gerichte activiteiten zoals administratie, afspraken, procedures etc. Want doorslaggevend zal toch zijn, dat we contact kunnen maken met de markt. We hebben al gesproken over een kennismakingsartikel in VOZ Magazine, het kwalitatief sterke magazine, dat op initiatief van de Oude Gracht Groep wordt verzonden aan relaties in de Zorgmarkt.
Het valt me op, dat steeds meer geluiden worden gehoord, hoe oudere, ervaren professionals worden gezocht voor een inzet. Onlangs schreef Computable dat 50+ ICT'ers probleemloos worden ingezet. Logisch, want de markten waar capaciteit het meest knellend is, zullen als eerste oude dogma's negeren.
En op 25 september schreef het AD een artikel met de treffende kop "Run op 65+ uitzendbureaus." Citaat daaruit: "Dit komt ondermeer doordat het voor werkgevers aantrekkelijker is om ouder personeel via een uitzendbureau in te schakelen."
De uitdaging voor OGG Seniors zal zijn om een marktniche te ontginnen voor de inzet van ervaren managers voor interimklussen.